Attlevafeministiskt

Sara AhmedAtt leva feministiskt

Att leva feministiskt visar Sara Ahmed hur feministisk teori uppstår ur vardagliga erfarenheter av att vara feminist i hemmet och på jobbet. Ahmed utgår särskilt från rasifierade feministers forskning och erbjuder en poetisk och personlig betraktelse över hur feminister görs till främlingar i de världar de kritiserar – men också hur feminister lär sig om världar genom sina försök att förändra dem.

Ahmed utvecklar sitt resonemang om ”den feministiska glädjedödaren” och visar hur feminister har hittat kreativa lösningar – bland annat genom att skapa egna stödsystem – för att överleva förödande möten med rasismens och sexismens murar. Boken avslutas med glädjedödarens överlevnadskit och manifest som tillhandahåller praktiska redskap för ett feministiskt liv och på ett tydligt sätt lyfter fram sambandet mellan det innovativa skapandet av feministisk teori och att leva ett feministiskt liv.

Sara Ahmed är författare, forskare och aktivist. Bland hennes böcker återfinns Willful Subjects och The Promise of Happiness. På svenska finns sedan tidigare antologin Vithetens hegemoni.

Om boken
Författare
 • Utgivningsdatum: 10 april, 2017

  Pris: 200 kr

  ISBN: 978-91-88203-29-8

  Antal sidor: 368

  Översättare: Maria Åsard

  Orginaltitel: Living a feminist life

 • Sara Ahmed

  Sara Ahmed är professor i Race and Cultural Studies vid Goldsmiths College, University of London.

  Läs mer om Sara Ahmed