Kapitaletsgata

David HarveyKapitalets gåta

Den senaste tidens finansiella tumult har skakat om världsordningen i grunden. Politiker, ekonomer och andra experter har stått handfallna och varit lika oförmögna att förutse som ta itu med de namnlösa krafter som på ett ögonblick kan föröda ekonomier och rasera människors tillvaro. Den kris som vi befinner oss i tycks vara såväl obeveklig som omöjlig att förstå.

David Harvey menar dock att den senaste kraschen endast kan begripas om den ses i ljuset av kapitalismens långsiktiga utveckling. Genom att sätta den nuvarande krisen i denna breda historiska kontext, med särskilt fokus på den finansiella expansion som har skett från 1970-talet och framåt, visar Harvey att kriser slår hårdast mot den arbetande befolkningen, men att de också öppnar nya möjligheter att ifrågasätta systemets legitimitet. Från och med nu kommer kampen att stå mellan de som vill återupprätta det havererade systemet och de som vill ersätta det med en alternativ ordning byggd på social rättvisa och ekonomisk jämlikhet.

Om boken
Författare
 • Utgivningsdatum: 15 september, 2011

  Pris: 150 kr

  ISBN: 978-91-86273-23-1

  Antal sidor: ca 350

  Översättare: Oskar Söderlind

  Orginaltitel: Enigma of Capital

 • David Harvey

  David Harvey är verksam vid City University of New York och författare till en lång rad böcker om kapitalismens historiska och geografiska utveckling.

  Läs mer om David Harvey